De natuur in

Ken je dat? Ineens ben je geland; helemaal op je plek. Door iets wat je met volle aandacht doet, onbedaarlijk doet lachen, door de omgeving waar je in op gaat of zo’n plek die in een ogenblik je hoofd vult met ruimte en verwondering; je bent geland middenin de natuur!

De vele natuurgebieden in de regio geven je dat gevoel. Zo ook het Bûtenfjild. Een 319 hectare groot natuurgebied dicht bij Leeuwarden. Het kent een enorme variatie: natte graslanden, petgaten, broekbossen, open waterplassen en uitgestrekte rietvelden. De otter zwemt hier zelfs nog vrij rond! Ideaal om te ontdekken per (elektrische) boot, kano, SUP, op de fiets of wandelend.

Een leuke wandelroute van 2,5 kilometer vind je in de Sippen-finnen. Met een trekpontje steek je het water over, waar de route begint. Let wel: neem je eigen thermosfles mee, iets lekkers voor onderweg en je laarzen zijn ook wel handig! In verband met broedseizoen is de route alleen toegankelijk van 1 juli tot 15 maart.

Zie ze vliegen!
In de regio zijn er +- 30 (kleine) natuurgebieden die in beheer zijn van Staatsbosbeheer of It Fryske Gea. Parkeer je auto en waan je heerlijk door de natuur! In elk gebied zijn er wel vogelkijkhutten of uitzichtpunten / -torens te vinden. Weten waar? Kijk dan op de website.

Fotowedstrijd
Waar land jij nou echt? Is dat terwijl je lekker over de sloot springt, met je blote voeten door het slik loopt of midden in het bos op zo’n heerlijk bed van blaadjes ligt? Of is het van de opvliegende vogel, van het toetje in het restaurant of terwijl je met de slappe lach van de sup bent gevallen? Ons gebied zit vol met plekken en activiteiten die je heerlijk doen landen.

Verwonder ons met je landing en doe mee met de fotowedstrijd. Stuur je foto in via www.eropuitinfriesland.nl/fotowedstrijd en maak kans op heerlijke prijzen!